WiFi Pineapple – Maziņš, bet parocīgs

WiFi Pineapple ir ar baterijām barojams neliela izmēra, bezvadu tīkla maršrutētājs. Īpašu šo iekārtu padara tas ka ar šīs iekrātas un uz tās uzstādītas programmatūras palīdzību iespējams “izjokot” draugus, darba kolēģus vai vienkārši kādas publiskas vietas apmeklētājus. Cena ap 100.00 USD.

 

 

The WiFi Pineapple is a hot-spot honey-pot

Most laptops have network software that automatically connects to access points they remember. This convenient feature is what gets you online without effort when you turn on your computer at home, the office, coffee shops or airports you frequent.

Simply put, when your computer turns on, the wireless radio sends out beacons. These beacons say “Is such-and-such wireless network around?” Jasager, German for “The Yes Man”, replies to these beacons and says “Sure, I’m such-and-such wireless access point – let’s get you online!”
http://hakshop.com/collections/frontpage/products/wifi-pineapple

Protams mani bažīgu dara tas ka ar šis iekārtas palīdzību protams ir iespējams nodarīt arī gana daudz ļauna. Jo ja kāds, ir pieslēdzies šai iekārtai un turpina lietot internetu kā ieraksts, nemaz nenojaušot ka katra pakete, kuru izsūta vai saņem gala iekārta (laptops, smartPhone, etc) tiek apstrādāta vai pieglabāta. Protams esot sabiedriskās vietās, jau tā vajadzētu uzmanīties ar bezmaksas bezvadu interneta lietošanu. Ja protams nenojaušot sanācis pieslēgties šādai iekārtai nozagtā draugiem.lv parole, noteikti būs mazākā bēda.

Es patiesībā šo te iekārtu vai pat konceptu kā tādu uzskatu par bīstamu, viens ir ja “jokupēteris” šo iekārtu lieto kādā no tirdzniecības/izklaides centriem, kas pavisam cits ir ja viņš ienāk tavā kāpņu telpā.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.