Vai klusums tiešām inficē?

Pandēmija ir skārusi mūs visus, citus vairāk un citus mazāk. Tomēr, mums visiem nav vienādas iespējas izteikt vai pat izkliegt savu sāpi vienlīdz skaļi. Tam par nožēlu ir arī mūsu mediju telpa, kurā nu jau vairāku nedēļu garumā tiek pietiekami skaļi izkliegts tas, cik ļoti grūti iet mūsu vietējiem medijiem un cik ļoti viņiem ir nepieciešama valdības palīdzība. Vai tiešām ir tik ļoti grūti? Lasot pieejamo informāciju un par to, cik ļoti drūmās krāsās tiek attēlota mēdiju situācija, šķiet, tika piemirsts par daudzajiem kolektīvās atlaišanas gadījumiem, kur ienākumus zaudē ļoti liels skaits cilvēku. Es, tomēr, akcijas veidotājiem vēlētos atgādināt par to, ka neesat vienīgie, bet tādēļ, ka jums ir platforma, kurā “izkliegties”, vai to tiešām nepieciešams darīt. Neesmu pamanījis, ka ar tādu pašu aktivitāti atbalstāt tos darba ņēmējus, kuri jau tagad ir zaudējuši darbu, tos kuriem samazināts atalgojums jau tagad. Un “biedēšana” ar to, ka mūsu informācijas telpu pārņems citi “viltus ziņu”, “nepatiesas informācijas” ziņu kanāli, neiztur kritiku un drīzāk man atgādina propagandas iebiedēšanas taktiku.

Sniegt finansiālu atbalstu medijiem, kas jau līdz šim ražoja kvalitatīvu saturu, kuri ir sociāli atbildīgi un ievēro labas žurnālistikas praksi. LŽA aicina atbalstu attiecināt uz jau esošiem kvalitatīviem projektiem, neprasot saspringtajos apstākļos radīt

https://www.tvnet.lv/6941670/zurnalistu-aicinajums-valdibai-uznemejiem-un-sabiedribai

Lūdzu atvainojiet, bet vai patiešām jūsu veidotais saturs ir kvalitatīvs? Es atļaušos tam, tomēr, nepiekrist, jo kā esmu rakstījis gandrīz dekādi iepriekš, kvalitāti nedefinē klikšķu skaits, tas definē ko citu.

Protams, ceru, ka satura kvalitāte uzlabosies un tad arī es ar prieku maksātu par tiešām kvalitatīvu saturu, bet kamēr LV ziņu portālu pirmās lapas turpinās rotāt raksti par daudz sadegušām automašīnām kādā aiz okeāna valstī, tikmēr es to nevarēšu nosaukt par kvalitatīvu saturu.

Protams, ir mums arī centieni uzlabot saturu, esam sākuši saņemt arī izmeklējošās žurnālistikas raidījumus un rakstus, bet tomēr reizēm šķiet arī te būs iezagusies kāda ziņa, kura nodrošinās vairāk skatījumu.

Kamēr nemainīsies pašu mediju izpratne par satura kvalitāti, tikmēr lasītāji migrēs un meklēs kvalitatīvāku saturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.