Zinātniskā fantastika [SciFi]

Es esmu liels fantastikas un zinātniskās fantastikas žanra seriālu, filmu, grāmatu piekritējs. Lielākā daļa būs dzirdējuši, nu jau par klasiku sauktām Star Trek filmām vai seriāliem. Saraksts protams ir gana garš, ir cilvēki kuriem kas šāds šķiet saistos un cilvēki, kuriem šis viss lielas absolūti zemē nomests laiks, protams katram no mums ir savs viedoklis par katru lietu, pļuņurku, filmu vai piepūšamā matrača krāsu – tā teikt katrs esam dažādi. Atgriežoties pie ekrāna izklaidēm, grūti būs noliegt to ka kino industrija specefektu jomā ir ļoti gājusi uz priekšu un reizēm patiešām ir grūti atšķirt to kas ir tiešām labs operatora, vai labs programmētāja (dizainera, etc) darbs. Ar to es vēlējos teikt to ka jaunajās skrien bildēs man reizēm pietrūkst “pēc iespējas vairāk” mirgojošu lapiņu, pīkstošu kloķīšu, kā arī reizēm šķiet ka aktieri arī nepiepūlas tik ļoti, tieši tajā lai mēs noticētu, ka konkrētajā brīdī izlīdīs “mega tārps – smadzenes” un visus mūs noēdīs.
Protams nav jau arī tā ka es nolieku visu jauno kas tiek radīts, bet piemēram Avatar devos skatīties tieši renderēšanas dēļ.
Reizēm arī uzmācas doma ka režisors, producents vai kāds cits, kurš ir pie stūres uzskata ka labu filmu var uztaisīt mazāk investējot aktieros, dekorācijās un radīsim visu ar datora palīdzību, bet tomēr samērā bieži tas ir skaidri redzams, ka aktieri atrodas 5x5m ar prožektoriem piebāztā telpā.

Visu nedaudz rezumējot TOP 3 manuprāt labākās SciFi filmas, vērtējot visu kopā stāsts, datorgrafika, subjektīvais viedoklis  (vietās neiedalu).


The lost room – tiešām ļoti interesants tieši stāsts un ne tikai

The Matrix – mainīja uzskatu par datorgrafiku un ko var panākt tikai ar 3 miljoniem USC
Inception – Ideja pati kā tāda interesanta un liek par šo to aizdomāties (p.s. tagad mēs visi zinām kas notika ar DiKaprio pēc titānika – viņš nenoslīka (filmas pirmie kadri))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.