Manas pārdomas par Android

Tie, kuri seko man iekš twitter zina, ka kopš vakardienas pateicoties BIte Latvija testēju HTC Wildfire aparātu ar uzstādītu Android 2.1 versiju.

Ja godīgi tā īsti līdz šim nebiju pabakstījis kādu ierīci, kurai būtu uzstādīta kāda no Android versijām. Protams pagaidām laika trūkuma dēļ nav sanācis izbakstīt visu pēc pilnas programmas, bet pirmie iespaidi gan par pašu OS un aparātiņu jau ir gana savākušies.

Pirmie iespaidi par pašu aparātu patīkami, elegants dizains, gandrīz vai pienācīga izmēra ekrāns, bet tā kā šis nav “Hi end” klases aparāts tad, visu jau nevar no šamā sagaidīt. Visnotaļ HTC Wildfire ir spējīgs izpildīt visu ko reklamē.

Mani viss lielākā vilšanās ir par to kādā veidā tiek izpildītas šis darbības, un man protams ir nelaba aizdoma ka šāda tipa slimības piemitīsi visām uz Android bāzētām ierīcēm. Tas kas man patiešām nepatīk un kaitina ir “manuprāt” neloģiskās, izvēlnes, kuras manuprāt ir pārsātinājušas visu OS, Apzinos, ka šis visas ir tikai un vienīgi gaumes lietas, bet tomēr kādēļ lai nonāktu pie sevis kārtotā ir jāveic 2-3 liekas darbības. Protams ir arī labas lietas piemēram darba virsmu fleksibilitāte un konfigurācijas iespējas. Tas kas mani patiešām pārsteidza ir veids kādā notiek dažādu programmu atinstalēšana, kādēļ gan šis proces near būt tik pat vienkāršs kā Vidžeta novākšana no darba virsmas? Vel nepatīkams pārsteigums ir “DLL HELL”, es patiešām nesaprotu kādēļ man kā standarta lietotājam būtu jāredz kaudze ar aplikācijām (moduļiem, papildinājumiem, un citas herņas), kuras es nevaru ne atsinstalēt nedz arī veikt kāds citas darbības, jā es varu paskatīties ka man šāda lieta ir, bet labāk man no tā nepaliek, patiesībā sliktāk – jo aizņem vietu kopējā apikāciju sarakstā. Sen arī man nav bijis gadījies sakārties ar paziņojumu par to ka kāds no apakš moduļiem ir nosprādzis un forsēti šams jānobeidz. Varbūt mans aparāts ir brāķis, vai arī es vienkārši  Android’am nepatīku. Ar lielām cerībām ņēmu rokā šo aprātu lai saprastu vai mans nākamais telefona aparāts būs ar Android OS vai nē. Šobrīd es vel savu lēmumu neesmu pieņēmis, jo tomēr jādod iespēja sevi pierādīt.

Jau pirms manās rokās nonāca HTC Wildfire no Android mani atbaidīja tas ka Aplikācijas, kuras nonāk “Market place” netiek pirms tam pārbaudītas, un kāds jokdaris honolulū var radīt aplikāciju, kura slepus izmanto manus datus citiem nolūkiem. Jā pirms aplikācija tiek instalēta man kā lietotājām tiek uzdots jautājums vai es vēlos ļaut pieeju kādiem no datiem, bet man nav iespēja atļaut piekļuvi tikai kādām konkrētām lietām. Pats trakākais ir tas ka manas bažas tika apstiprinātās.

Redzēs vai atradīsies, kas tāds, kas patiešām manīs manas domas par Android vai nē, pagaidām gan neizskatās diezgan spoži.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.