sms paklapojumi

Esam pieraduši dažādās interneta vietnēs Latvijā par pakalpojumiem norēķināties ar sms palīdzību.  Lielākā daļa no interneta lietotājiem Latvijā, ir veikusi vismaz vienu maksājumu ar sms palīdzību, lai saņemtu pakalpojumu. Protams ka tas ir ērti un ātri, bet arī dārgi, jo daudzi pie mums mēģina ar sms palīdzību nocelt lielo kāpostu. Lai jebkurš projekts mēģinātu izdzīvot tikai no ienākumiem, kuri balstīti uz sms pakalpojumam jābūt ļoti kvalitatīvam, kā arī salīdzinoši lētam, jo šobrīd lielākā daļa no mums skaita katru santīmu. Tomēr vairumā gadījumu pakalpojumu cenas pie mums ir pārspīlēti dārgas.

Pāris piemēri:

Statistika draugiem.lv portālā:

Mēneša maksa par pakalpojumu 0.39 ls, sākumā var šķist ka cena pieņemama, bet neredzu nekādu pamatu kādēļ tā nevarētu būt 0.15 ls par mēnesi, jo dati tak tiek ievākti tik un tā vai abonē vai nē, vienīgais, kas mainās viņu pusē manuprāt ir rādīt vai nerādīt.

Smaidiņi komentāros face.lv portālā:

Maksa par šo pakalpojumu ir aptuveni 0.33 Ls par 3 mēnešiem tātad aptuveni 0.11 ls mēnesī, kāda jēga no šāda pakalpojuma? Ja citos portālos šis ir bezmaksas. face.lv vispār izceļas kā portāls maksā par visu, nebrīnīšos ja drīz vienīgais kas šinī portālā būs bez maksas būs reģistrēšanās.

Šie protams ir tikai divi piemēri, bet liek aizdomāties par to, vai tas pakalpojums  par ko maksājam ar sms palīdzību patiešām ir to vērts.  Protams, daudzi uzreiz minēs to ka sms apstrādes servisu pakalpojumu sniedzēji un mobilie operatori saņem aptuveni 50% no katras nosūtītās sms, jā protams, bet tas tik un tā nemaina to ka pakalpojumu sniedzēji vispirms domā par to ka vajag pārdot, nevis radīt tik tiešām labu produktu lai būtu ko pārdot. Viens no šiem gadījumiem noteikti ir augstāk minētais face.lv, kur kā prioritāte tiek izvirzīta peļņas iegūšana nevis laba produkta radīšana (nemaz nebrīnītos ja face.lv būtu pirmais projekts Latvijā kurš iekasētu naudiņu par ielogošanos.

Var jau aizbildināties ar to ka produkta izstrāde vai uzturēšana ir dārga, un tādēļ lietotājam ir jāmaksā par to ka tiek piedāvāts kāds  pakalpojumus, bet ja ir pieejami reklāmas laukumi, kur rādās visādas acīs lecošas reklāmas. Lielais fui mūsu sociālajiem tīkliem un to mārketinga cilvēkiem.

One thought on “sms paklapojumi

  • 07.10.2009 at 08:27
    Permalink

    onelv jau arī tas pats kas facē :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.